Cisco verhelpt kwetsbaarheid in Cisco IOS voor Catalyst
(NCSC-2017-0056)

medium Kans high Schade
Versie 1.00
Publicatiedatum: 19 januari 2017
Gerelateerde CVE's
Cisco heeft updates beschikbaar gesteld die een kwetsbaarheid verhelpen in Cisco IOS voor Catalyst 2960x en 3750x switches .

Versie

2960x 3750x

Gevolgen

Een kwaadwillende kan mogelijk een Denial-of-Service veroorzaken van de kwetsbare switches.

Beschrijving

-CVE-2017-3803:
Bij het verwerken van IPv6 ND pakketten is het mogelijk dat de Cisco switches tijdelijk gereserveerd geheugen niet meer vrijgeeft. Hierdoor kan er een geheugenlek ontstaan in de forwarding queue. Deze kwetsbaarheid kan leiden tot een Denial-of-Service. De switches zijn alleen kwetsbaar wanneer ze geconfigureerd zijn om IPv6 pakketten te droppen.

Mogelijke oplossingen

Cisco heeft updates uitgebracht die de kwetsbaarheid verhelpen. Meer informatie vindt u op de volgende pagina:
https://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20170118-catalyst

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.