Kwetsbaarheden in kdelibs verholpen
(NCSC-2012-0691)

low Kans medium Schade
Versie 1.00
Publicatiedatum: 4 december 2012
Er zijn meerdere kwetsbaarheden in de kdelibs bibliotheek verholpen die mogelijk gebruikt kunnen worden om willekeurige code uit te voeren.

Gevolgen

Een aanvaller kan de kwetsbaarheden misbruiken om een Denial of Service te veroorzaken bij de applicatie welke gebruik maakt van de kwetsbare bibliotheek. Mogelijk kan een aanvaller ook willekeurige code uitvoeren.

Beschrijving

Er zijn meerdere kwetsbaarheden in kdelibs ontdekt.

-CVE-2012-4512, CVE-2012-4513, CVE-2012-4514, CVE-2012-4515
Op dit moment zijn er nog geen details over deze kwetsbaarheden bekend gemaakt.

Mogelijke oplossingen

OpenSUSE

De makers van OpenSUSE hebben updates voor kdelibs beschikbaar gemaakt om de kwetsbaarheden te verhelpen in OpenSUSE 12.1 en 12.2. U kunt deze aangepaste packages installeren door gebruik te maken van 'zypper'. U kunt ook gebruik maken van YAST of de updates handmatig downloaden van de SUSE FTP-server (ftp.suse.com). Voor meer informatie, zie:
https://hermes.opensuse.org/messages/17610024
Hyperlinks
https://hermes.opensuse.org/messages/17610024

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.