Kwetsbaarheden verholpen in iOS
(NCSC-2018-1075)

Kans medium Schade
Versie 1.00
Publicatiedatum: 6 december 2018
Gerelateerde CVE's
Geen gerelateerde CVE id's gevonden.

Versie

12.1.1

Beschrijving

Apple heeft kwetsbaarheden verholpen in iOS met het uitbrengen van versie 12.1.1. De kwetsbaarheden stellen een kwaadwillende in staat toegang tot gevoelige gegevens en systeemgegevens te verkrijgen. Daarnaast stellen de kwetsbaarheden een kwaadwillende in staat een beveiligingsmaatregel te omzeilen en willekeurige code uit te voeren met root

-en gebruikersrechten.

Mogelijke oplossingen

Apple heeft updates beschikbaar gesteld. Deze zijn te downloaden met behulp van iTunes en over-the-air bij het gebruik van WiFi. Voor meer informatie, zie de Apple support website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.