Kwetsbaarheid verholpen in Cisco Unified Communications Manager
(NCSC-2018-0749)

medium Kans medium Schade
Versie 1.00
Publicatiedatum: 16 augustus 2018
Gerelateerde CVE's

Versie

< 10.5(2)SU < 11.5(1)SU4 < 12.0.1.12000-3

Beschrijving

Er bevindt zich een kwetsbaarheid in Cisco Cisco Unified Communications Manager waardoor het mogelijk is voor een ongeautoriseerde kwaadwillende op afstand om een Denial-of-Service te veroorzaken. Hiervoor moet de kwaadwillende malafide IPv4 of IPv6 netwerkpakketten sturen naar het kwetsbare systeem op TCP port 7400. De kwetsbaarheid is ontstaan omdat er onvolledige inputvalidatie wordt uitgevoerd.

Mogelijke oplossingen

Cisco heeft updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheid voor Cisco Unified Communications Manager te verhelpen. Voor meer informatie zie:
https://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20180815-ucmimps-dos

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.