Kwetsbaarheid verholpen in ffmpeg
(NCSC-2012-0004)

medium Kans medium Schade
Publicatiedatum: 11 januari 2012
Er zijn vier kwetsbaarheden gevonden in ffmpeg. ffmpeg is een multimedia raamwerk dat onder andere wordt gebruikt door de VLC Player. Debian heeft een update uitgebracht om de kwetsbaarheden te verhelpen. Naar verwachting zullen andere leveranciers binnen korte tijd ook updates uitbrengen.

Gevolgen

Wanneer de kwetsbaarheid wordt uitgebuit kan mogelijk code worden uitgevoerd. De code wordt uitgevoerd onder de rechten waarmee de kwetsbare component wordt gebruikt.

Beschrijving

Er zijn vier kwetsbaarheden gevonden in ffmpeg. Wanneer de kwetsbaarheden worden uitgebuit, kan een aanvaller mogelijk code uitvoeren onder de rechten van de ingelogde gebruiker. Er zijn over de kwetsbaarheden geen details beschikbaar gemaakt. ffmpeg wordt onder andere gebruikt door VLC Player.

Mogelijke oplossingen

Debian

Debian heeft een update van ffmpeg beschikbaar gesteld voor Debian Debian 6.0 (squeeze) om de kwetsbaarheden te verhelpen. U kunt het aangepaste package installeren door gebruik te maken van 'apt-get update' en 'apt-get upgrade'. Meer informatie kunt u vinden op onderstaande pagina:
http://www.debian.org/security/2012/dsa-2378
Hyperlinks
http://www.debian.org/security/2012/dsa-2378

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.