Kwetsbaarheid verholpen in Skype
(NCSC-2017-0582)

medium Kans medium Schade
Versie 1.00
Publicatiedatum: 27 juni 2017
Gerelateerde CVE's
Er is een kwetsbaarheid verholpen in Skype voor Microsoft Windows.

Versie

v7.2 v7.3.5 v7.3.6

Gevolgen

Een kwaadwillende kan de kwetsbaarheid mogelijk misbruiken om een Denial-of-Service te veroorzaken of willekeurige code uitvoeren met de rechten van de kwetsbare Skype applicatie.

Beschrijving

-CVE-2017-9948
Er bevindt zich een stack-based-buffer-overflow-kwetsbaarheid in Skype waardoor het mogelijk is voor een kwaadwillende om willekeurige code uit te voeren met de rechten van de kwetsbare Skype applicatie. Om de kwetsbaarheid te misbruiken moet een kwaadwillende een slachtoffer overtuigen om een malafide afbeelding van een systeem op afstand te kopiëren via een RDP connectie en deze te plakken in een Skype gesprek op het huidige systeem.

Mogelijke oplossingen

Microsoft heeft een nieuwe versie (7.37.178) van Skype beschikbaar gesteld waarmee de beschreven kwetsbaarheid wordt verholpen. We raden u aan om deze nieuwe versie te installeren. De meest recente versie van Skype vindt u op:
https://www.skype.com/en/download-skype/skype-for-computer/

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.