Kwetsbaarheid verholpen in util-linux
(NCSC-2017-0154)

medium Kans medium Schade
Publicatiedatum: 4 april 2018
Gerelateerde CVE's
Er is een kwetsbaarheid verholpen in util-linux.

Update

SUSE heeft updates beschikbaar gesteld voor SUSE 11.

Gevolgen

Een kwaadwillende kan de kwetsbaarheid misbruiken om als lokale gebruiker processen af te sluiten die uitgevoerd worden met root-rechten.

Beschrijving

-CVE-2017-261 De su-applicatie met PAM ondersteuning bevat een kwetsbaarheid waardoor het voor een lokale gebruiker mogelijk is om het SIGKILL-signaal te versturen naar processen die uitgevoerd worden met root-rechten.

Mogelijke oplossingen

CentOS

CentOS heeft updates beschikbaar gesteld voor CentOS 7 om de kwetsbaarheid in util-linux te verhelpen. U kunt deze updates installeren met behulp van het commando 'yum'. Voor meer informatie en een eventueel handmatige installatie, zie:
https://lists.centos.org/pipermail/centos-announce/2017-April/022376.html

Fedora

Fedora heeft updates beschikbaar gesteld voor Fedora 24 en 25. U kunt deze updates installeren met behulp van het commando 'dnf' of 'yum'. Meer informatie over deze updates en over een eventueel handmatige installatie vindt u op:
Fedora 24:
https://lists.fedoraproject.org/archives/list/package-announce@lists.fedoraproject.org/thread/O7TQXBHCKBU6XR3PENYASFQOJIWDZBAN/
Fedora 25:
https://lists.fedoraproject.org/archives/list/package-announce@lists.fedoraproject.org/message/AJRLZHOQZXPP3PMUM5RCHBIXYDT6A6DK/

OpenSUSE

De ontwikkelaars van OpenSUSE hebben updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheid te verhelpen in OpenSUSE Leap 42.1 en Leap 42.2. U kunt deze aangepaste packages installeren door gebruik te maken van 'zypper'. U kunt ook gebruik maken van YAST of de updates handmatig downloaden van de SUSE FTP-server (ftp.suse.com). Voor meer informatie, zie:
Leap 42.1:
https://lists.opensuse.org/opensuse-updates/2017-03/msg00003.html
Leap 42.2:
https://lists.opensuse.org/opensuse-updates/2017-03/msg00002.html

Red Hat

Red Hat heeft updates beschikbaar gesteld voor Red Hat Enterprise Linux 6 en 7. U kunt deze updates installeren met behulp van het commando 'yum'. Meer informatie over deze updates en over een eventueel handmatige installatie vindt u op:
Red Hat Enterprise Linux 6:
https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2017-0654.html
Red Hat Enterprise Linux 7:
https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2017-0907.html

SUSE

SUSE heeft updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheid te verhelpen in SUSE 11 en 12. U kunt deze aangepaste packages installeren door gebruik te maken van 'YaST'. U kunt de packages ook handmatig downloaden van de SUSE FTP-server (ftp.suse.com). Voor meer informatie, zie:
SUSE 11
http://lists.suse.com/pipermail/sle-updates/2018-April/008170.html
SUSE 12
http://lists.suse.com/pipermail/sle-security-updates/2017-February/002661.html

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.