Meerdere kwetsbaarheden verholpen in HAProxy
(NCSC-2018-1105)

medium Kans medium Schade
Versie 1.01
Publicatiedatum: 14 januari 2019
Gerelateerde CVE's

Beschrijving

Een kwaadwillende kan de kwetsbaarheden mogelijk misbruiken om een Denial-of-Service te veroorzaken of voor het verkrijgen van informatie van het systeem. De kwetsbaarheden omvatten een out-of-bounds-read-kwetsbaarheid door het ontbreken van DNS-response validatie en een stack-exhaustion-kwetsbaarheid dat te misbruiken is via een malafide netwerkpakket.

Mogelijke oplossingen

De ontwikkelaars van HAProxy hebben patches beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheden te verhelpen. Voor meer informatie, zie: CVE-2018-20102:

http://git.haproxy.org/?p=haproxy.git;a=commit;h=efbbdf72992cd20458259962346044cafd9331c0
CVE-2018-20103:

http://git.haproxy.org/?p=haproxy.git;a=commit;h=58df5aea0a0c926b2238f65908f5e9f83d1cca25

OpenSUSE

De ontwikkelaars van OpenSUSE hebben updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheden te verhelpen in OpenSUSE Leap 15.0. U kunt deze aangepaste packages installeren door gebruik te maken van 'zypper'. U kunt ook gebruik maken van YAST of de updates handmatig downloaden van de OpenSUSE downloadserver (download.opensuse.org). Voor meer informatie, zie:
https://lists.opensuse.org/opensuse-security-announce/2019-01/msg00010.html

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.