Meerdere kwetsbaarheden verholpen in Samba
(NCSC-2018-1051)

medium Kans medium Schade

Versie

< 4.9.3 < 4.8.7 < 4.7.12

Beschrijving

Er zijn meerdere kwetsbaarheden verholpen in Samba. Hierdoor was het mogelijk voor een kwaadwillende om Denial-of-Service te veroorzaker, om ongeautoriseerd een DNS record toevoegen door middel van "ldbadd" en had de "bad password lockout" geen effect als de time-out onder 3 minuten was.

Mogelijke oplossingen

De ontwikkelaars van Samba hebben updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheden te verhelpen. Voor meer informatie zie: 4.9.3:
https://www.samba.org/samba/history/samba-4.9.3.html
4.8.7:
https://www.samba.org/samba/history/samba-4.8.7.html
4.7.12:
https://www.samba.org/samba/history/samba-4.7.12.html

Debian

Debian heeft updates van samba beschikbaar gesteld voor Debian 9.0 (Stretch) om de kwetsbaarheden te verhelpen. U kunt de aangepaste packages installeren door gebruik te maken van 'apt-get update' en 'apt-get upgrade'. Meer informatie kunt u vinden op onderstaande pagina:
https://www.debian.org/security/2018/dsa-4345

Ubuntu

Canonical heeft updates beschikbaar gesteld voor Ubuntu 14.04 LTS, 16.04 LTS, 18.04 LTS en 18.10 om de kwetsbaarheden te verhelpen. U kunt de aangepaste packages installeren door gebruik te maken van 'apt-get update' en 'apt-get upgrade'. Meer informatie kunt u vinden op onderstaande pagina:
https://usn.ubuntu.com/3827-1/

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.