Meerdere kwetsbaarheden verholpen in Typo3 CMS
(NCSC-2017-0180)

medium Kans medium Schade
Versie 1.00
Publicatiedatum: 28 februari 2017
Gerelateerde CVE's
Geen gerelateerde CVE id's gevonden.
Er bevinden zich meerdere kwetsbaarheden in Typo3 CMS. De ontwikkelaar van Typo3 heeft updates uitgebracht.

Versie

7.6.0 - 7.6.15 8.0.0 - 8.6.0

Gevolgen

Een kwaadwillende kan de kwetsbaarheden mogelijk misbruiken om willekeurige code uit te voeren met de rechten van de gebruiker, of om een authenticatiemethode te omzeilen.

Beschrijving

-Cross-Site Scripting kwetsbaarheid Er bevindt zich een Cross-Site Scripting-kwetsbaarheid in Typo3 CMS. Een kwaadwillende op afstand kan de kwetsbaarheid mogelijk misbruiken om willekeurige code uit te voeren met de rechten van de gebruiker. Om de kwetsbaarheid te misbruiken dient de kwaadwillende een gebruiker te verleiden om een malafide webpagina te bezoeken. Er is nog geen CVE-ID beschikbaar voor deze kwetsbaarheid.

-Authentication-bypass kwetsbaarheid Er bevindt zich een kwetsbaarheid in Typo3 CMS. Een kwaadwillende kan de kwetsbaarheid mogelijk misbruiken om een authenticatiemethode te omzeilen. Dit is enkel van toepassing op 'restricted'-gebruikers, zoals gebruikers die 'disabled' zijn. Er is nog geen CVE-ID beschikbaar voor deze kwetsbaarheid.

Mogelijke oplossingen

De ontwikkelaars van Typo3 CMS hebben updates uitgebracht om de kwetsbaarheden te verhelpen. U kunt de updates downloaden van de website van Typo3. Voor meer informatie, zie:
Cross-Site Scripting:
https://typo3.org/news/article/cross-site-scripting-in-typo3-cms/
Authentication-bypass:
https://typo3.org/news/article/authentication-bypass-in-typo3-frontend/

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.