Meerdere libxml2 kwetsbaarheden verholpen in Juniper Junos OS
(NCSC-2019-0041)

medium Kans high Schade

Beschrijving

De ontwikkelaars van Juniper hebben updates beschikbaar gesteld voor Juniper Junos OS om meerdere kwetsbaarheden in libxml2 te verhelpen. Deze kwetsbaarheden kunnen gebruik worden om een Denial-of-Service te veroorzaken, om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens of om wellicht willekeurige code uit te voeren met verhoogde rechten. De kwetsbaarheden kunnen in het meest opportune geval misbruikt worden door een ongeautoriseerde kwaadwillende op afstand door een malafide XML-bestand te sturen naar het kwetsbare systeem.

Mogelijke oplossingen

Juniper heeft meerdere updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheden te verhelpen in Juniper Junos OS. Voor meer informatie zie:
https://kb.juniper.net/InfoCenter/index?page=content&id=JSA10916

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.