OpenSUSE verhelpt meerdere kwetsbaarheden in TYPO3
(NCSC-2016-0738)

medium Kans high Schade
Versie 1.00
Publicatiedatum: 11 augustus 2016
OpenSUSE heeft updates uitgebracht voor OpenSUSE 13.1 die de kwetsbaarheden verhelpen.

Gevolgen

Een kwaadwillende kan een Denial-of-Service uitvoeren, toegang verkrijgen tot gevoelige informatie of het spoofen van de host.

Beschrijving

-CVE-2013-4701:
Er bevindt zich een kwetsbaarheid in de OpenID bibliotheek die meegeleverd wordt met TYPO3. Kwaadwillenden kunnen mogelijk op afstand willekeurige bestanden lezen, HTTP-verzoeken naar interne servers versturen of een Denial-of-Service veroorzaken. Alleen TYPO3-systemen met de OpenID-extensie zijn kwetsbaar.

-CVE-2013-7073:
Een Cross-Site Request Forgery (CSRF) kwetsbaarheid in TYPO3 CMS. Indien een kwaadwillende een gebruiker verleidt tot het openen van een speciaal geprepareerde url kan de kwaadwillende mogelijk ongewilde acties uitvoeren binnen de webapplicatie.

-CVE-2014-3941:
Doordat de HTTP host-header niet goed gevalideerd wordt is TYPO3 kwetsbaar voor het spoofen van de host.

Mogelijke oplossingen

OpenSUSE

De ontwikkelaars van OpenSUSE hebben updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheden te verhelpen in OpenSUSE 13.1. U kunt deze aangepaste packages installeren door gebruik te maken van 'zypper'. U kunt ook gebruik maken van YAST of de updates handmatig downloaden van de SUSE FTP-server (ftp.suse.com). Voor meer informatie, zie:
https://lists.opensuse.org/opensuse-updates/2016-08/msg00041.html

Vrijwaringsverklaring

Door gebruik van deze security advisory gaat u akkoord met de navolgende voorwaarden. Ondanks dat het NCSC de grootst mogelijke zorg heeft betracht bij de samenstelling van dit beveiligingsadvies, kan het NCSC niet instaan voor de volledigheid, juistheid of (voortdurende) actualiteit van dit beveiligingsadvies. De informatie in dit beveiligingsadvies is uitsluitend bedoeld als algemene informatie voor professionele partijen. Aan de informatie in dit beveiligingsadvies kunnen geen rechten worden ontleend. Het NCSC en de Staat zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik of de onmogelijkheid van het gebruik van dit beveiligingsadvies, waaronder begrepen schade ten gevolge van de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie in dit beveiligingsadvies. Op dit beveiligingsadvies is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen in verband met en/of voortvloeiend uit dit beveiligingsadvies zullen worden voorgelegd aan de exclusief bevoegde rechter te Den Haag. Deze rechtskeuze geldt tevens voor de voorzieningenrechter in kort geding.

Trackback link

Nog geen reacties

Wees de eerste die reageert!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.